Bolagsrätt
Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv


2018-02-27
Ekonomiansvarig till Bolagsrätt Sundsvall AB

Tjänsten
Som ekonomiansvarig har du ett helhetsansvar för företagets ekonomi och ekonomisystem. Du har en person till din hjälp och rapporterar till VD. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bl.a. ansvar för den löpande bokföringen, månads- och årsbokslut, månadsavstämningar av konton, löner, fakturering och rapportering av moms- och arbetsgivaravgifter. Du ansvara även för att bolaget följer gällande redovisningsregler. Även andra administrativa arbetsuppgifter förekommer. Periodvis är det väldigt mycket att göra på kontoret. Det är därför bra om du trivs med ett högt tempo.

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som har ekonomisk grundutbildning. Det är en fördel om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och särskilt meriterande är tidigare arbete vid revisions- och/eller bokföringsbyrå. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt är bekväm med engelska, då många av våra dokument är dubbelspråkiga.
Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann, kan och vill utvecklas i ditt arbete, är självständig och driven som person. Du har lätt för att samarbeta och jobbar stresståligt och flexibelt. Du är prestigelös och har ett stort engagemang för jobbet samtidigt som du sprider positiv energi.
Kontaktuppgifter

Anmäl ditt intresse för tjänsten Marina Jonsson, tfn 060 – 16 81 54, e-post marina.jonsson@bolagsratt.se.
Vi vill ha din ansökan senast den 14 mars 2018.


2017-12-11
Tjänsten som biträdande jurist är nu tillsatt

Vi hälsar Emilia Wallin välkommen till oss på Bolagsrätt. Vi hoppas att hon kommer att trivas hos oss med arbetet som biträdande jurist. Emilia är 26 år och kommer närmast från Familjens jurist. Emilia är född och uppvuxen Nälden i Krokom kommun. Studietiden tillbringade hon vid Umeå Universitet. Emilia tog ut sin juristexamen 2015.
På fritiden håller Emilia på med Pole Dance där hon även jobbar extra som instruktör.


2017-11-17
Assistent till Bolagsrätt Sundsvall AB – vikariat

Arbetsuppgifter
Som assistent innebär ditt arbete uppgifter som:
Hantera lagerbolagsbeställningar
Diarieföring
Telefon och e-postkontakt med kunder
Inlämning av ärenden till Bolagsverket
Telefonpassning, svara och koppla samtal samt ta meddelanden
Allmän kontorsservice
Kopiering och arkivering

Dina egenskaper
Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann, kan och vill utvecklas i ditt arbete, är självständig och driven som person. Du har lätt för att samarbeta och jobbar stresståligt och flexibelt. Du är prestigelös och har ett stort engagemang för jobbet samtidigt som du sprider positiv energi.

Anställningsvillkor
Vikariatet avser heltid 08.30 – 17.30 med lunch 12-13.
Tillträde är tänkt att ske i mitten av januari 2018 eller efter överenskommelse.
Tjänsten är ett vikariat t.o.m. den 31 juli 2018, med möjlighet till förlängning t.o.m. den 31 januari 2019.

Kontaktuppgifter
Anmäl ditt intresse för tjänsten till Marina Jonsson
e-post marina.jonsson@bolagsratt.se
tfn 060 – 16 81 54
Vi vill ha din ansökan senast den 4 december 2017.


2017-11-13
Emma Wik ny på tjänsten som juristassistent

I november anställdes Emma Wik som juristassistent. Emma kommer från Sundsvall. I hemstaden har hon nyss avslutat en 2 årig paralegalutbildning. Emma är en glad och driven tjej som kommer att arbeta med bl. a. lagerbolagshantering. Vi är väldigt glada över att Emma har valt att jobba hos just oss.


2017-11-09
Bolagsrätt Sundsvall AB söker ny jurist

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta självständigt och tillsammans med övriga jurister och assistenter. Vi handlägger en mängd olika ärenden och agerar ombud gentemot Bolagsverket. En stor del av arbetet är även att granska och lämna synpunkter på utkast till bolagshandlingar som våra kunder har upprättat.

Som person är du engagerad, förtroendeingivande, lyhörd och resultatinriktad. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Vidare har du ett genuint intresse för våra rättsområden och ett starkt klientfokus.

Allmänt om tjänsten

Tjänsten avser heltid.

Tillträde är tänkt att ske början av januari 2018 eller efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2017-11-30.

Anmäl ditt intresse för tjänsten till:

Kontorschef Marina Jonsson, e-post: marina.jonsson@bolagsratt.se, tfn: 060 – 16 81 54.

Postadress: Bolagsrätt Sundsvall AB, Box 270, 841 04 Sundsvall.

Besöksadress: Bolagsrätt Sundsvall AB, Tullgatan 18, 852 31 Sundsvall.


2017-04-04
Bolagsrätt söker paralegal

Bolagsrätt söker paralegal. Som paralegal kommer du att biträda våra jurister i deras arbete. Du kommer bl.a. upprätta handlingar, granska företagsnamn samt handlägga ärenden mot Bolagsverket. Periodvis är det väldigt mycket att göra på kontoret. Det är därför bra om du trivs med ett högt tempo. Du kommer som ny medarbetare att få den utbildning som krävs för tjänsten. Sista ansökningsdag är 2017-05-28.

Vi vill gärna att du skickar din ansökan via e-post. marina.jonsson@bolagsratt.se


2017-03-19
Ekonomiassistenttjänsten hamnade hos Corina Dahlqvist

I februari tillsattes tjänsten som Ekonomiassistent. Corina Dahlqvist heter vårt nya tillskott. Corina föddes i Örnsköldsvik men hamnade sedan i Sundsvall. Corina har studerat ekonomi vid Mittuniversitetet. Tidigare har hon varit anställd bl. a. hos SCA och Asistent IL Recyckling som ekonomiassistent. Corina är redan nu en frisk fläkt på kontoret och bidrar med sitt engagemang. Hon kommer att arbeta med snabbavveckling och på ekonomiavdelningen.


2016-02-11
Bolagsrätt söker Ekonomiassistent/Administratör

Beskrivning av tjänsten

I rollen som ekonomiassistent/administratör kommer du bl.a. att arbeta med löpande bokföring, månadsavstämningar av konton, fakturering och rapportering av moms- arbetsgivaravgifter. Du kommer att arbeta tillsammans med en kollega som handleder dig i arbetet. Tjänsten kommer succesivt att utökas till att även omfatta hantering av snabbavveckling.

Utöver ekonomiarbetet kommer du även att hjälpa till med allmänna kontorssysslor, såsom postöppning, kopiering, arkivering och telefonpassning. Periodvis är det väldigt mycket att göra på kontoret. Det är därför bra om du trivs med ett högt tempo.

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som har ekonomisk gymnasieutbildning eller praktisk yrkesutbildning inom ekonomi. Det är en fördel om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt är bekväm med engelska, då många av våra dokument är dubbelspråkiga.

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann, kan och vill utvecklas i ditt arbete, är självständig och driven som person. Du har lätt för att samarbeta och jobbar stresståligt och flexibelt. Du är prestigelös och har ett stort engagemang för jobbet samtidigt som du sprider positiv energi.

Kontaktuppgifter

Anmäl ditt intresse för tjänsten till Anneli Boman, tfn 060 – 16 81 55, e-post anneli.boman@bolagsratt.se, eller till Fredrik Lovén, tfn 060 – 16 81 52, e-post fredrik.loven@bolagsratt.se.

Vi vill ha din ansökan senast den 28 mars 2016.


2016-01-23
Vi hälsar vår nya jurist välkommen

Vi passar på och hälsar vår nya jurist Andreas Lundström välkommen. Andreas har studerat vid Umeå universitet. I slutet av sin utbildning studerade Andreas i Kanada vid University of Calgary. Andreas examensarbete behandlar frågan om gränsöverskridande delning. Andreas är förövrigt en dedikerad fiskare och livsnjutare av stora mått.


2015-11-25
Bolagsrätt förstärker med en ny assistent

Vi är glada att kunna meddela att Emelie Bergh har börjat som ny assistent hos Bolagsrätt. Emelie kommer att arbeta med lagerbolag och sedvanliga assistentsysslor. Emelie har studerat vid Sundsvalls gymnasium på samhällsprogrammet med beteendevetenskaplig inriktning. Under studietiden har Emelie arbetat extra som handläggare på Bolagsverket. På fritiden spelar Emelie fotboll i Kovlands damlag där hon är målvakt.


2015-06-22
Assistent till Bolagsrätt Sundsvall AB

Bolagsrätt Sundsvall AB är specialiserad på aktiebolagsrätt, firmarätt och frågor med anknytning till Bolagsverket. Vi biträder även som ombud i registreringsärenden vid Bolagsverket. Vi upprättar och granskar handlingar, tillhandahåller lagerbolag samt hanterar bolagsrättsliga ärenden. Vi finns på Tullgatan 18 i centrala Sundsvall och är idag fem jurister och fem assistenter.

 

Som assistent innebär ditt arbete uppgifter som:

  • Hantera lagerbolagsbeställningar
  • Diarieföring
  • Telefon och e-postkontakt med kunder
  • Inlämning av ärenden till Bolagsverket
  • Telefonpassning, svara och koppla samtal samt ta meddelanden
  • Allmän kontorsservice
  • Kopiering och arkivering

 

Vi tror att du är noggrann, flink, stresstålig och trivs att jobba i grupp. Erfarenhet från Bolagsverket är ett stort plus.

Tjänsten avser heltid 08.30 – 17.30 med lunch 12-13.

Vi vill ha din ansökan senast den 10e september.  Antingen via e-post till anders.larsson@bolagsratt.se eller till totte.dahlin@bolagsratt.se . Alternativt kan du sända den till

Bolagsrätt Sundsvall AB Box 270 851 04 Sundsvall

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Larsson 070-211 76 74 eller Totte Dahlin, 0703-19 81 53 efter kl  17 vardagar eller på helger.


2015-01-13
Aktiebolag får 559 i början av organisationsnumret

Organisationsnummer för aktiebolag börjar med siffrorna 556 men nummerserien har nu tagit slut. Bolagsverket har fått en ny nummerserie som startar på 559. Nu när serien med 556 är slut fortsätter de på den nya serien 559.


2014-11-11
Bolagsrätt söker paralegal med intresse för aktiebolagsrätt

Bolagsrätt Sundsvall AB förstärker nu sin verksamhet med en Paralegal. Vår verksamhet består i att hantera registreringsärenden vid Bolagsverket och allmän aktiebolagsrättslig rådgivning till advokat- och revisionsbyråer där vi biträder i frågor om bolagsstämmor, nyemission, minskning, firma och bolagsordningar. I rollen som Paralegal hos oss kommer du att biträda våra jurister och hantera likvidationsärenden. Vem är du? Till rollen som Paralegal söker vi dig som är utbildad Paralegal och har tidigare erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du får gärna ha ett intresse för Aktiebolagsrätt samt vara hemmahörande i Sundsvallstrakten. Vi vill ha din ansökan senast den 23 november via mail till totte.dahlin@bolagsratt.se. Information om tjänsten lämnas av Anders Larsson, 070-211 76 74, anders.larsson@bolagsratt.se eller Totte Dahlin, 0703 19 81 53, totte.dahlin@bolagsratt.se.


2014-09-26
Bolagsverkets ombudsdag 2014

Den 5 november 2014 har Bolagsverkets sin årliga ombudsdag där deltagarna bl.a. får lyssna till verkets nya chefsjurist Peter Källenfors. Utöver föreläsningar erbjuds 4 seminariepass vilka brukar vara uppskattade. Om ni kommer till ombudsdagen så tveka inte att hälsa på oss på Bolagsrätt! Hör gärna av er innan eller prata med Anders Larsson eller Totte Dahlin som givetvis också kommer att vara på plats på Bolagsverket denna dag.


2014-07-17
Ändringar i ABL den 1 augusti 2014

Den 1 augusti träder nya regler i ABL i kraft. Reglerna rör främst förenklingar, såsom t.ex. följande:

Kravet på att stiftare och likvidatorer ska vara bosatta inom EES försvinner.

Det behövs inte längre någon justeringsman för stämmoprotokoll när ordföranden eller protokollföraren ensam, eller de två tillsammans, företräder alla aktier.

Privata aktiebolag behöver inte längre upprätta någon arbetsordning eller instruktion för arbetsfördelningen mellan styrelsen och verkställande direktören eller andra organ som styrelsen utsett.

Vid emissioner kan det beslutas att teckning av aktier, teckningsoptioner och konvertibler får göras genom betalning, istället för genom teckning på teckningslista. I sådant fall måste dock anmälan till Bolagsverket kompletteras med en försäkran om att teckning har skett i enlighet med emissionsbeslutet.

Vid registrering av bifirma behöver inte längre styrelseprotokollet med beslutet skickas in till Bolagsverket.

 

Därutöver ändras kraven vid minskning för återbetalning till aktieägarna utan att aktier dras in, så att det belopp som ska återbetalas per aktie samt den tid inom vilken återbetalningen ska göras uttryckligen måste anges.


2013-11-22
Avregistrera revisorn? – Anmälan senast 16 december 2013

Om bolaget har kalenderår som räkenskapsår och tänker avregistrera revisorn och därmed slippa skicka in revisionsberättelse med årsredovisningen för 2013 måste registreringen vara slutförd hos Bolagsverket innan årsskiftet. Enligt Bolagsverket ska anmälan vara inlämnad senast den 16 december för att ärendet ska hinna registreras före 31 december. Har ni sådana ärenden på gång så är vår rekommendation att skicka upp ärendet till oss så snart som möjligt.


2013-09-09
Bolagsverkets ombudsdag

Vi vill bara flagga för Bolagsverkets ombudsdag som brukar vara en trevlig tillställning. Den går av stapeln onsdagen den 23 oktober. Om ni kommer till Sundsvall så hör av er och titta gärna in till oss! På Bolagsrätt finns det alltid någonting gott att inmundiga.


2013-08-09
Vi erbjuder namnbolag

Vi erbjuder våra kunder namnbolag.  Tjänsten är framtagen då vi har haft viss efterfrågan på att köparen vill ha namnet klart direkt. Lagerbolaget säljs med en befintlig användbar firma. Firman är dessutom skyddad som domän. Bolaget behöver inte göra någon firmaändring efter förvärvet. Konsekvensen blir att namnet kan användas direkt i avtal etc. och innebär dessutom en kortare handläggningstid vid Bolagsverket. Befintliga namn finns att tillgå. Kontakta oss för information.


2013-03-20
Kallelsesäsongen är här

Nu är säsongen här där det upprättas och granskas mest kallelser. Vi läser i dagarna kallelser så att ögonen blöder. Denna period anser vi vara väldigt inspirerande där mycket nytt händer och där man får användning av det aktiebolagrättsliga finliret. Värt att tänka på är för de publika bolag som inte är noterade på reglerad marknad men som kallar till bolagsstämma genom annons i Post- och Inrikes Tidningar och genom att kallelsen hålls tillgänglig på bolagets webbplats att årsredovisningen och revisionsberättelsen ska hållas tillgänglig hos bolaget minst tre veckor före årsstämman.


2012-12-14
Övergångsregeln avseende att ta bort revisor upphör 2012

Om ett aktiebolag vill ta bort kravet på revisor i bolagsordningen och avregistrera sin revisor har det förut räckt att anmälan om detta har kommit in innan räkenskapsåret gått ut. Denna regel upphör vid årsskiftet 2012/2013. Efter årsskiftet måste ändringarna också ha hunnit bli registrerade hos Bolagsverket före räkenskapsårets utgång för att aktiebolaget ska slippa skicka in en revisionsberättelse tillsammans med årsredovisningen. Vårt tips är därför att vara ute i god tid med att skicka ärendet till Bolagsrätt så att registreringen hinns med innan räkenskapsåret går ut.


2012-11-01
De populära utbildningarna fortsätter

Vi jobbar vidare med våra populära utbildningar. Under året har Anders Larsson anlitats som föreläsare av några av landets största advokatbyråer. Kurserna har hållits i Stockholm, Göteborg och Malmö.  Läs mer om våra utbildningar här


2011-10-15
Vi förstärker vår ekonomiavdelning

Vi hälsar Anneli Boman välkommen till Bolagsrätt! Anneli är ekonom och har även erfarenhet från Bolagsveket. Anneli ska jobba på Bolagsrätts ekonomiavdelning samt hantera snabbavvecklingar.


2010-08-25
Välkommen Marina

Vi välkomnar Marina Jonsson till oss på Bolagsrätt! Marina är jurist och kommer närmast från Bolagsverket. Marina har under ett stort antal år varit beslutande jurist på myndigheten och varit med och utvecklat den praxis som nu gäller på Bolagsverket inom känneteckensområdet.

Marina Jonsson

Marina Jonsson
Direkt 060-16 81 54
Mobil: 070-109 37 06
E-post: marina.jonsson@bolagsratt.se


2008-11-13
Den första gränsöverskridande fusionen avslutad

Under året har Fredrik Lovén biträtt vid Bolagsrätts första gränsöverskridande fusion. Processen har flutit på problemfritt och bolaget upplöstes i oktober. Fler gränsöverskridande fusioner har redan påbörjats hos oss och vi ser fram mot att bistå även vid dessa fusioner.

BOLAGSRÄTT SUNDSVALL AB. Box 270. 851 04 Sundsvall. Telefon 060-16 81 50
- en webbproduktion av parny i samarbete med nilsson grafisk form -